Rss

A pektinről általában

Pektin

Pektin

A pektin a vízben oldható rostanyagok közé sorolható, szénhidrátokkal rokon vegyület (heteropoliszacharid), amely többféle növény sejtfalából is előállítható. A rostok növényi alkotórészek, amelyek nem képesek felszívódni a szervezetben, de szabályozzák az emésztést és a felszívódást, amelynek köszönhetően segítik az egészségünk megőrzését. A tiszta pektin íztelen, szagtalan, amely vízzel keverve kocsonyaszerű, sűrű anyagot képez. Az élelmiszeriparban E440 néven ismert, amelyet széles körben használnak fel gyümölcszselék és lekvárok készítésénél. A pektin anyag megtalálható gyümölcsitalokban, zselés cukorkákban, továbbá diétás ételekben is előfordulhat. A pektin anyagok számos jótékony hatással rendelkeznek, veszélytelenek és a világ összes országában engedélyezett étrend kiegészítők. A pektin története Henri Braconnot nevéhez fűzhető, aki 1825-ben írta le először ezt a vegyületet, habár lekvárkészítő hatása már előtte is ismert volt. Az élelmiszer gyártás iparosodásának idején rájöttek, hogyan lehet könnyedén almatörkölyből főzéssel előállítani. Ennek köszönhetően az 1920-as és 1930-as években már gyárakban állították elő a pektint. Keresse a vitajuice.hu webáruház kínálatában!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!